Europako hizkuntza aniztasunaren goi bilera

S’ha presentat a Barcelona la cimera de la diversitat lingüística a Europa que es durà a terme el 2016 a Donostia promoguda i organitzada pel Consell d’organismes socials de l’eusquera, Kontseilua, amb el suport de diferents entitats d’àmbit internacional ECMI, ELEN, LINGUAPAX International, PEN International, CIEMEN i UNPO.

europako hizkuntza 2016

19 anys després de la Declaració Universal de Drets Lingüístics aprovada a Barcelona sota la iniciativa del PEN Internacional, i poc després de la declaració de Girona de l’any 2011, les entitats cíviques tornen a posar de manifest la necessitat d’avançar en el reconeixement dels drets lingüístics arreu del planeta.

La cimera permetrà posar de nou a l’agenda la importància de les llegües com a instrument per a la pau i del reconeixement de la diversitat lingüística, com una de les eines imprescindibles per al diàleg, la convivència i la cohesió social.

La cimera es proposa activar un procés que aglutini agents socials, organitzacions i experts amb la finalitat d’elaborar un protocol per garanteixi la igualtat lingüística. «El protocolo será fruto de un proceso de consenso desarrollado en los últimos años por diversos grupos de trabajo y fusionará el enfoque científico, académico y la perspectiva social. Una herramienta para voltear la situación de las lenguas minorizadas y construir una Europa basada en la igualdad lingüística. En consecuencia, el patrimonio surgido a resultas del proyecto, el protocolo, será llevado a foros e instancias internacionales para que organismos de distinta naturaleza lo utilicen como marco regulador de su compromiso a favor de la diversidad lingüística».

Per seguir el dia a dia de la cimera: http://www.dss2016.eu/es/voces/cumbre-sobre-la-diversidad-lingueistica-europea

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Les llengües al carrer i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s