Llengües i músiques compartides

Coral_Casa_Asia_IMG2

Conèixer i compartir llengua i referents culturals és una de les iniciatives que, des d’instàncies diferents es duen a terme per millorar la cohesió social i facilitar l’intercanvi cultural entre els ciutadans del país. Barcelona es consolida com a ciutat diversa i intercultural i sap aprofitar els bagatges culturals dels ciutadans i així contribuir a millorar la cohesió interna de la ciutat.

L’interès per la música és universal i persones d’arreu del món el comparteixen i s’organitzen per gaudir-ne junts tot cantant. A Barcelona han arrelat dues corals que tenen aspectes en comú.

La Coral Àsia, promoguda des de Casa Àsia i el Programa d’Interculturalitat de l’Ajuntament de Barcelona, és un magnífic exemple de la diversitat que es viu a la ciutat: cantaires amb llengües i cultures diverses, que s’organitzen per compartir la passió per la música i l’interès per aprendre les músiques i les cançons dels membres del grup.

La coral Ciutat Vella m’encanta, és una iniciativa del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona amb alumnes dels cursos de català per a adults. La motivació i la passió per la música és compartida entre els cantaries i també, la voluntat de “fer coses en català”, de fer servir la llengua catalana en activitats diverses, amb la naturalitat i la normalitat pròpia de les llengües normalitzades als seus territoris. A la coral Ciutat Vella m’encanta els alumnes es familiaritzen amb l’ús del català i reforcen també els seus aprenentatges. La coral dels alumnes de català és també un excel·lent exemple de la interculturalitat que traspua la ciutat i que adopta el català  com la llengua comuna de relació i de cohesió.

El model de gestió de les llengües que m’agradaria consolidar a la meva ciutat és el que reconeix la diversitat  de llengües i cultures dels ciutadans i alhora fomenta l’ús públic de la llengua catalana. Aquest és un bon model de gestió intercultural que ens convé fomentar.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Les llengües al carrer i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s