L’escola en català ara i sempre

Escola catalanaPoc m’imaginava quan vaig començar aquest bloc que hauria de parlar sobre el model d’escola catalana. Més aviat pensava que ara era el moment de fer un pas més enllà i plantejar-nos com millorar l’aprenentatge de les llengües estrangeres. Mai m’havia passat pel cap que es pogués qüestionar el model d’immersió tan elogiat des dels àmbits professionals internacionals i que ha permès garantir la cohesió lingüística de la societat catalana: tots els infants, independentment del seu entorn familiar, tenen ‘accés al coneixement de la llengua catalana; no hi ha doncs divisió dins l’escola i la societat per raó de la llengua d’origen.

Pares, educadors i professionals sabem que tots els infants catalans assoleixen al final del procés educatiu un ‘cert’ coneixement de la llengua catalana i un ‘bon’ coneixement de la llengua espanyola; qüestionar avui el model educatiu català és actuar ‘de mala fe’ i amb voluntat de crear fractura dins l’escola, i per extensió dins la societat.

Com pot ser que aglú vulgui que el seu fill No aprengui la llengua del lloc on viu? És incomprensible com es pot fer bandera del no aprenentatge en la societat del coneixement!  Crec que aquells que qüestionen el model educatiu català tenen una actitud, en relació a les llengües diferents de la seva, ‘colonitzadora i uniformitzadora’ pròpia d’alguns imperis de nefast record per als pobles sotmesos.

La unitat de pares, educadors i del conjunt de la societat en defensa del model d’escola catalana és impescindible per garantir una escola arrelada al país i oberta al món.

Més informació:  Somescola.cat: http://www.somescola.cat/www/somescola/ca.html;   Ara, aprendre llengües: http://mestres.ara.cat/araaprendrellengues/2012/12/07/troncal/; Vilaweb: http://www.vilaweb.cat/cartes_creuades/4062348/wert-wertades.html

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Les llengües a l'escola, Les llengües a la feina, Les llengües a la llar, Les llengües al carrer i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s